23948sdkhjf

Så vill de locka fler till transportbranschen

Yrkesförar-event ska locka vuxna och ungdomar till transportutbildningar.

På initiativ från Transportfackens yrkes- och arbetsmiljönämnd, TYA, och Arbetsförmedlingen går Yrkesplugget, Fredrika Bremergymnasiet och Stockholms transport- och fordonstekniska gymnasium samman i en kampanj för att öka intresset att utbilda sig till yrkesförare på gymnasium och i vuxenutbildningen.

Under två dagar i april, den 12 och 13, kommer ett yrkesförar-event ske på de olika skolorna. Första dagen bjuds högstadieelever och studie- och yrkesvägledare in på förmiddagen och intresserade vuxna på eftermiddagen för en prova på-dag. Andra dagen är transportföretag inbjudna för att visa upp sig och för att möta avgående gymnasieelever och andra arbetssökande. På plats finns även arbetsförmedlingen med informatörer samt representanter från TYA.

Eventet marknadsförs genom inbjudan till alla studie- och yrkesvägledare på högstaadieskolor i Stockholms län, annonsering i utvalda tidningar och på sociala mediekanaler samt via arbetsförmedlingens och TYA:s kanaler.

– Det blir klämma och känna på lastbilar, träffa transportföretag, bli informerad av lärare och utbildningsanordnare, men även möten med gymnasieelever som nu går utbildningen. Äldre före detta elever som nu är ute i arbetslivet är också inbjudna för att dela med sig av sina erfarenheter. Därpå en avslutande rekryteringsdag som hålls av arbetsförmedlingen och företag. Vi tror detta kan bli riktigt inspirerande dagar som förhoppningsvis leder till att fler väljer yrkesförarrollen, säger Börje Lundén, som är marknadschef på Yrkesplugget.

Han ser den nya samverkan med arbetsförmedlingen och en branschorganisation som en stor framgång.

– Min förhoppning är att vi gör detta fler gånger, då också inom ramen för våra övriga yrkesutbildningar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093