23948sdkhjf

Stark efterfrågan ger fler avgångar

Marknaden vill ha internationella tågpendlar. Det gör att Green cargo och Lineas kan öka antalet avgångar.

Green cargo och belgiska Lineas har ökat upp antalet tågavgångar i den populära direktlinjen Belgium direct mellan Sverige och Belgien. Den 12 januari startade det fjärde omloppet mellan länderna och volymerna i tågen ökar.

– Med fyra avgångar i veckan ökar vi tillgängligheten och kapaciteten, vilket gör det lättare för kunderna att planera sina transporter. Kunderna får en snabbare transport och kortare vagnomloppstider, vilket också ökar effektiviteten i systemet, säger Lennart Johansson, affärsutvecklingschef hos Green cargo, i ett pressmeddelande.

Belgium direct startade under hösten 2016 och bolagen framhåller gärna att det är ett snabbt, tillförlitligt och miljövänligt transport för intermodala enheter mellan Skandinavien och Belgien. Transporten reducerar koldioxidutsläppen med 70 procent jämfört med samma färd med lastbil.

– Tillsammans med Green cargo vill vi säkerställa en starkare korridor mellan Sverige och Belgien. Vi ser ett specifikt ökat intresse från kunder inom branscherna bil, kemi, papper och trä, samt från intermodala aktörer. För Lineas är denna produkt en del av vårt Green Xpress Network som fortsätter att växa för att förverkliga modalskiftet mot järnväg, säger Sam Bruynseels, CCO Lineas.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.421