23948sdkhjf

De tog hem Postnords logistikpris

Stort robotiserat lager och egna it-lösningar blev vinnarreceptet i årets Postnord logistics award.

Det var en tuff final när Postnord delade ut sitt Logistics award på torsdagen. Loop rocks återanvändning av schaktmassor, Packsize optimerade kartonger, Zalandos användning av artificiell intelligens tillsammans med olika satellitlager och Boozt automatiserade jättelager stod mot varandra.

Men av fyra värdiga vinnare kunde bara en ta hem priset och detta sextonde pris i ordningen gick till Boozt. Juryns ordförande Mats Abrahamsson, professor vid Linköpings universitet, berättade att jurygruppen i slutändan var överens om vem som skulle få utmärkelsen. Deras motivering löd:

”För e-handelsbolaget Boozt är logistik och supply chain ett självklart konkurrensmedel. Boozt har satsat mycket offensivt på ett stort robotiserat lager och egenutvecklade it-lösningar. Investeringarna skapar förutsättningar för lönsam och hållbar tillväxt, ökad produktivitet, kostnadseffektivitet, kvalitet och för att möta ökande konsumentkrav på miljömässig hållbarhet, snabb leverans och effektiv returhantering.”

På plats under prisutdelningen på Postnords huvudkontor i Solna, fanns Jesper Brøndrum och Tobias Sjölin från Boozt.

– Det är otroligt välkommet att få det här priset. Det är en stor klapp på axeln till hela vårt logistikteam och alla våra medarbetare, men också till våra samarbetspartners. Vi har gått från ett helt manuellt lager till ett fullt automatiserat där vi byggt alla våra kärnsystem själva, det har varit en otrolig resa, säger Tobias Sjölin, som är teknisk projektchef på Boozt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079