23948sdkhjf

Zalando investerar i robotbolag

Sedan Zalando inledde arbetet med en egen logistikkedja har man utvecklat sin teknologi stegvis. Nu tar man på allvar klivet in i automation.

Zalando meddelar nu att man köpt en minoritetsandel av det Münchenbaserade startup-bolaget Magazino, som blivit en av de ledande aktörerna inom intralogistik för e-handelslager.

Magazino utvecklar och bygger perceptionsstyrda, mobila robotar och har Europas största utvecklingsteam inom området. Med hjälp av artificiell intelligens ska robotarna anpassa sig till omgivningen och öka prestandan.

– Logistik är ett av våra kärnområden, att öka kundnöjdhet, skalbarhet och effektivitet. Vi tror att när man parar samman passionerade anställda med den senaste tekniken leder det till de bäst resultat för alla dessa parametrar. Vår investering i Magazino ger oss tillgång till ledande teknik som är kompatibel med den infrastruktur vi har och kan användas på ett flexibelt sätt för att stödja våra anställda, säger David Schröder, Zalandos chef för Convenience i ett pressmeddelande.

Med hjälp av 3d-kameror och ett antal sensorer kan Magazinos robotar hantera paket i hyllor helt autonomt. De kan också arbeta sida vid sida med mänskliga anställda, med hjälp av sensorer som noterar den närmaste omgivningen. Detta ger lägre implementeringskostnader, då man kan anpassa de automatiska systemen till den existerande logistiken.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062