23948sdkhjf

Klart med nya E4 Kongberget–Gnarp

Nu blir sista delen av E4 mellan Stockholm och Sundsvall mötesseparerad.

Trafikverket har nu tagit ställning till var nya E4 Kongberget–Gnarp ska byggas. Vid Harmånger har alternativet via västra Harmånger valts. För resterande sträcka kommer E4 att byggas förbi Jättendal, Bäling och Gnarp.

Den nya E4:an mellan Kongberget och Gnarp ska förbättra trafiksäkerheten och framkomligheten och skapa praktiska lösningar för lokaltrafiken, något som har vägts in i Trafikverkets beslut.

Trafikverket har studerat sex alternativa lokaliseringar för E4 vid Harmånger och försökt göra en samland bedömning där fördelar vägs mot nackdelar. Målsättningen är att bygga en 2+1-väg. Hastigheten blir 110 km/tim med planskilda korsningar och möjlighet för långsamtgående fordon, gående och cyklister att färdas på ett separat vägnät.

– Det finns många fördelar med den valda sträckningen. Trafikplatsernas placering gör att kopplingen till Harmånger blir god, samtidigt som buller och barriäreffekter i samhället minskar. Under byggtiden blir det marginella störningar i trafiken på E4, säger Trafikverkets projektledare Kerstin Holmgren i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08