23948sdkhjf

Green cargo tuffar på

Det går allt bättre för Green cargo, som ökar omsättningen och förbättrar resultatet för 2017. Men orosmoln finns i Norge.

Green cargo uppvisar en fortsatt positiv resultatutveckling i den svenska verksamheten under årets fjärde kvartal, vilket också resulterar i en kraftig resultatförbättring för koncernen under 2017. För 2017 har omsättningen ökat med tre procent och rörelseresultatet förbättrats med 79 miljoner kronor. Den positiva utvecklingen är framförallt ett resultat av bra kostnadskontroll och stabila volymer enligt ett pressmeddelande från bolaget.

– Green cargo har blivit en organisation som agerar närmare kunderna och som snabbare kan genomföra förändringar. Under flera år har vi fokuserat på att höja vår kvalitet samtidigt som vi minskat våra kostnader, men vi har inte gått i mål. Vi ska öka vår lönsamhet ytterligare för att nå en långsiktigt hållbar ekonomi, säger Green cargos vd Jan Kilström i en kommentar.

Dotterbolaget i Norge redovisar resultatförsämringar och har en tuff utveckling. Ett stort antal aktiviteter har initierats av Green cargo för att nå lönsamhet en mer långsiktig ekonomiskt hållbar verksamhet. Även i Danmark satsar Green cargo på ökad effektivitet och bättre kundlösningar och har beslutat att lämna det samägda bolaget DB Cargo Scandinavia.

– Vårt mål är att utveckla bra och konkurrenskraftiga kundlösningar mellan Skandinavien och övriga Europa. Vårt beslut grundar sig i att vi och DB Cargo inte har samsyn i vissa frågor, främst när det gäller prissättningen. Vi har en god dialog med DB Cargo och vi arbetar för att förändringarna inte ska påverka våra kunders transportlösningar på ett negativt sätt, säger Jan Kilström.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063