23948sdkhjf

Stora projekt för Johan Bill

Swedavia har rekryterat Johan Bill som direktör för den nya organisationen Stora projekt.

För att på bästa sätt genomföra stora investeringar och säkerställa samordningsfördelar och lärande mellan Swedavias utvecklingsprogram introducerade man under hösten en ny genomförandeorganisation som kommer att heta Stora projekt. Med den nya organisationen vill Swedavia öka genomförandeförmågan i de strategiska utvecklingsprogram som syftar till att skapa framtidens flygplatser.

– Det är glädjande att kunna välkomna Johan Bill till Swedavia och till rollen som direktör Stora projekt. Johan har både den kunskap och erfarenhet inom området som behövs för att ta sig an uppdraget, säger Swedavias vd och koncernchef Jonas Abrahamsson.

Johan Bill kommer närmast från Trafikverket och är sedan 2014 ansvarig för verksamhetsområdet Stora projekt som innefattar Trafikverkets största infrastrukturprojekt. Han har också erfarenhet från Peab genom stadsutvecklingsprojektet Arenastaden och Tele2 arena, som regionchef på Skanska och som vd för teknikkonsultbolaget Bjerking.

Tills Johan Bill tillträder sin roll på Swedavia kvarstår Joakim Kedbrant som tillförordnad chef för Stora projekt. Johan Bill kommer att tillträda sin nya roll senast den 6 augusti, samt ingå i Swedavias koncernledning.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078