23948sdkhjf

Bra sommarmöbler till nytt huvudlager

Möbelförsäljaren anpassar sig till växande e-handel.

Nu flyttar Bra sommarmöbler in i ett nytt höglager för att samla alla produkter under ett och samma tak. Det 4000 kvadratmeter stora höglagret ligger två kilometer från huvudkontoret på Hisingen. Inflyttningen av lagret påbörjades i mitten av januari, lagret beräknas vara driftsatt i slutet av februari.

Bolagets tidigare huvudlager har under en längre period funnits i Frihamnen och har varit uppdelat på tre större hamnskjul med en total yta om cirka 5000 kvadratmeter. Denna lösning har inneburit att bolaget haft en begränsad möjlighet till användning av pallställ och detta upplägg passar inte längre den verksamhet man bedriver idag. Bolaget kommer behålla ett av de tre lokalerna som buffertlager.

Lagerflytten gör det även möjligt för bolaget att ta in ett nytt TA-system för de beställningar som man levererar med egna transportbilar. Systemet rapporterar en exakt leveranstid inom det tvåtimmars tidsintervall som kunden tidigare har bokat. Kunden aviseras vid leveransdag med sms och har möjlighet att följa transportbilen i realtid på en karta redan från vårt lager till och med att leveransen är genomförd och avslutad.

Kundtjänstpersonal kommer även att flyttas från huvudkontoret för att istället placeras på det nya huvudlagret.

– Vi ser logistiken som en av våra största utmaningar, de förändringar vi genomför nu skapar förutsättningar för de tillväxtmål som vi har. Hela vår affärsidé bygger på att vi ska kunna leverera möbler till privatpersoner i Sverige inom några dagar. Därför ser vi det som väldigt viktigt att ligga i framkant med moderna system samt ett framtidssäkrat lager, säger bolagets ansvarige för e-handel, Simon Forslund, i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109