23948sdkhjf

Edmolift generalagent för Movexx

Från årsskiftet är Edmolift generalagent för Movexx elektriska dragare på den nordiska marknaden.

– Vi är stolta över att ha fått det här förtroendet och mycket nöjda att kunna erbjuda våra återförsäljare den här möjligheten. Movexx ligger i framkant gällande innovation, design och användarvänlighet och vi tror väldigt mycket på deras produkter, säger Mikael Fernlund, försäljningschef Norden hos Edmolift, i ett pressmeddelande.

Elektriska dragare har blivit allt viktigare i takt med att många verksamheter väljer att hantera sitt material på vagnar. Även så kallade tugger trains, eller taxitåg, ersätter allt oftare transporter med gaffeltruck. Med elektriska dragare kan även stora vikter transporteras enkelt. Movexx är en snabbt växande tillverkare som redan har kunder i Sverige och Mikael Fernlund är övertygad om att samarbetet innebär en stor tillväxtpotential för båda parter.

– Genom vårt distributionsnät kan vi utveckla försäljningen av dragvagnar ytterligare och för Edmolifts del är det ett perfekt tillskott till vår produktportfölj. Vi breddar utbudet ytterligare och kan nu erbjuda lösningar för alla typer av materialhantering.

Movexx är ett familjeägt nederländskt bolag som startades 2006. Det nya samarbetet innebär att Edmolift blir generalagentur för hela Norden. Till att börja med ligger fokus på sju pedestrianmodeller, alltså vagnar styrda av en gående operatör. Tänkbara kunder är företag inom tillverknings-, livsmedels- och läkemedelsindustri, men även exempelvis sjukhus, lager och distributionscentraler.

– Det finns egentligen inga gränser. Inom, i princip, alla branscher där man har någon form av materialhantering så blir trenden med vagnar allt tydligare, säger Mikael Fernlund.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094