23948sdkhjf

Cargo IT lanserar modul för aktiv förädling

Nu ska det bli enklare med logistikhanteringen för bolag som förädlar varor i Sverige.

Förädling av varor i Sverige har de senaste åren ökat, men hanteringen av recept för miljontals artiklar blir alltmer avancerad. Tillstånd för så kallad aktiv förädling söks hos Tullverket och kan ge tullbefrielse på de varor som importeras för att bearbetas eller repareras. Med tillstånd för aktiv förädling behövs inte importlicens och det blir heller inte några avgifter för antidumpningstullar. Sverige har i dag bara ett hundratal företag som tillämpar Tullverkets tillstånd för aktiv förädling, vilket alltså kan ge tullbefrielse.

– Potentialen hos svenska företag att expandera eller starta nya verksamheter är stor men begränsas idag av en alltmer avancerad hantering av import- och exportfunktionalitet för företagens tullhantering. Vi har märkt av problematiken hos svenska företag där vi möts av en ökande efterfrågan på avancerade men användarvänliga moduler. Vi har därför tagit fram en ny modul för aktiv förädling som på ett effektivt sätt kommer förenkla företags processer och på allvar öka svenska företags konkurrenskraft, säger Joel Winninge, vice vd för Cargo IT, i ett pressmeddelande.

Den nya modulen är helintegrerad i övrig funktionalitet för hantering av import- och exportdeklarationer som ligger i systemet CIS Tull 3.0. Där hanteras tillståndet från Tullverket med recept för de ingående artiklarna, håller koll på tidsgränser för lagring samt vilket värde artiklar får uppnå inom givet tillstånd. Med funktionen genereras även avräkningsrapporter samt eventuella uppdebiteringar med automatik för att göra processen så smidig som möjligt.

– Med den här modulen ser vi en stor potential hos många redan existerande företag i Sverige att effektivisera och förenkla sina verksamheter, men framförallt att spara kostnader både för tull och andra avgifter ,likväl som administrativt, säger Joel Winninge.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078