23948sdkhjf

Förarlösa bilar på vägarna 2021

Brittisk optimism inför automatiserad framtid.

Storbritanniens finansminister Phillip Hammond berättade nyligen för BBC att han tror att förarlösa bilar utan säkerhetspersonal kommer att föras fram på brittiska vägar år 2021.

– En del skulle säga att det låter för vågat men vi måste omfamna de här teknologierna om vi vill att Storbritannien ska leda den nästa industriella revolutionen, säger Phillip Hammond till BBC

På frågan om satsningen på förarlösa bilar skulle leda till förlorade jobb sa Hammond att landet inte får ”undvika förändring” och att det är upp till regeringen att se till att utrusta människor med ”tillräckligt med kunskaper för att påbörja nya karriärer”.

Finansministerns uttalande kommer kort efter offentliggörandet av Storbritanniens största biltillverkare, Jaguar Land Rover om att de påbörjat tester för självkörande bilar på offentliga vägar.

Alla är inte lika positivt inställda till de självkörande bilarnas framtid. Bland annat den före detta programledaren för det populära tv-programmet Top Gear, Jeremy Clarkson säger att de självkörande bilarna inte är redo ännu. I en krönika i Sunday Times skriver Clarkson att efter ha åkt med en självkörande bil som vid två tillfällen utsatt honom för livshotande fara så är teknologin ”långt bort i framtiden”.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078