23948sdkhjf

Volvo presenterade självkörande lastbil

Se videon på den nya automatiserade lastbilen.

Det var den 15 november på Volvokoncernens Innovation Summit i Beijing som Volvov visade upp sin nya självkörande lastbil för en bredare publik.

Lastbilen är en konceptlastbil för transporter mellan olika knutpunkter i delvis avgränsade områden, som hamnar och särskilda körfält på motorvägar.

Lastbilen är baserad på en befintlig FH-plattform. Den styrs och körs helt automatiskt med hjälp av Lidar- och GPS-teknik, vilket innebär att den hela tiden läser av omgivningarna, navigerar i förhållande till fasta och flyttbara hinder och samlar in data via transportsystemet ombord för att optimera rutten, trafiksäkerheten och bränsleförbrukningen.

– Även om den här tekniken inte kan tas i produktion förrän om några år påverkar den tveklöst vårt framtida utbud och har potential att bli en del av framtidens smarta samhällen. Oavsett vilka typer av lösningar vi utvecklar har säkerheten alltid högsta prioritet och detta gäller alla våra projekt med självkörande fordon, säger Martin Lundstedt, verkställande direktör och koncernchef för Volvokoncernen i ett pressmeddelande.

Se filmen om den nya självkörande lastbilen här:

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.084