23948sdkhjf

Han slutar på Dachser

Går i pension efter 45 år i branschen.

Managing Director för Dachser Nordic, Finn Skovbo Pedersen, går i pension vid årsslutet. Rollen som Managing Director för Norden kommer framöver att innehas av René Sidor.

Finn Skovbo Pedersen började sin bana som elev 1974, när han var 17 år, på Ove Haugsted. Nu 45 år senare under samma organisationsnummer tackar han för sig.

– Under mina år i branschen har gränserna i Europa öppnats, och den fria handeln har haft stor betydelse för utvecklingen. Globaliseringen är den senaste utmaningen, som även skapar stora möjligheter. Informationstekniken har exploderat. Om man är innovativ och först med avancerade kundvänliga lösningar ökar konkurrensfördelarna, säger Finn Skovbo Pedersen i ett pressmeddelande.

René Sidor som nu tar över har haft en lång karriär som chef i transport- och logistikbranschen, där han bland annat har varit vd för DanTransport i Danmark och Country Manager för Panalpina i Danmark och Finland. Senast kommer han från rollen som General Manager European Logistics Hvidovre hos Dachser Denmark.

– Jag ser fram emot att fortsätta Finns viktiga arbete för den nordiska koncernen, säger René Sidor i ett pressmeddelande.

– Finn har haft ett omätbart stort inflytande på Dachser i Norden, och med sin entusiasm har han bidragit till att företaget har haft en stabil tillväxt i Skandinavien de senaste 10 åren. Det är med stor ödmjukhet jag tar över i rollen som Managing Director Nordic, och jag kommer att fortsätta på den tydliga kurs som Finn har satt.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079