23948sdkhjf

Lantmännen samarbetar för fossilfria transporter

Målet är att alla spannmålstransporter ska bli klimatneutrala.

Lantmännen är en stor beställare av transporter och som sådan vill de nu arbeta för att öka användningen av biodrivmedel och öka effektiviteten på transporterna. Därför har de nu valt att gå in i samarbetet ”Klimatneutrala Godstransporter på väg”, KNEG.

- Som en stor transportköpare vill vi samarbeta med våra logistikpartners för att nå bättre klimatprestanda i transporter. Vi kan också, som producent av biodrivmedel påverka transportörer och transportköpare att dra nytta av klimatprestandan från våra hållbara biodrivmedelslösningar. Men vi kan göra ännu mer om vi samarbetar med andra aktörer och därför har vi blivit medlemmar i KNEG, säger Marilene Eckerström, styrelserepresentant för Lantmännen i KNEG.

KNEG startade 2006 och är främst inriktat på effektivare transporter, effektivare bränsleproduktion, effektivare fordon och utökad användning av förnybara bränslen.

I KNEG ingår just nu 14 medlemmar; Chalmers, Göteborgs universitet, FordonsGas Sverige AB, Lantmännen, OKQ8, PostNord, Preem, Renova AB, Scania, Schenker AB, Stora Enso, Sveriges Åkeriföretag, Trafikverket, Volvo Lastvagnar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.085