23948sdkhjf

Stort intresse för logistikseminarium

Många anmälde sig redan innan inbjudningarna gick ut.

Redan innan den officiella konferensinbjudan och anmälan har gått ut har 64 deltagare anmält sig till seminariet Logistikregion Arctic – Norra periferins globala attraktionskraft, som går av stapeln i Umeå den 11 september.

– Det är naturligtvis mycket glädjande att förhandsintresset är stort för denna konferens, säger Lars Köhler, ordförande i trafikutskottet i Västerbottens Handelskammare. Vi räknar med att ytterligare ett flertal deltagare anmäler sig under tiden fram till konferensen äger rum.

Konferensen tar fasta på framtidens klimatsmarta transport- och logistikinfrastruktur utifrån infrastrukturens, transportutbudets och varuägarnas perspektiv.

Tomas Mörtsell, kommunalråd i Storumans kommun, berättar om globala godsflödens krav på framtida klimatsmarta infrastrukturer.
Stefan Gustavsson, näringspolitisk chef i Västsvenska Handelskammaren i Göteborg och Erik Bergkvist, regionråd i Region Västerbotten, redogör för två regioners olika krav på framtida klimatsmarta infrastrukturer.

Under konferensen kommer det även att hållas en diskussion som tar fasta på transportutbudets roller och framtida utmaningar.

I diskussionen, som leds av Mia Westin, Smart Framförande och chefredaktör Anders Karlsson, medverkar Rickard Gegö, vd i Sveriges Åkeriföretag, Jan Strandhede, PR & Information Manager i Volvo Group Trucks Sales, Market Sweden, Björn Westerberg, vd i Branschföreningen Tågoperatörerna, Magnus Svensson, vd i SCA Logistics och Johan Ignell, Rail Freight Manager i Greencarrier Freight Services.

Efter denna diskussion kommer några varuägare var för sig att presentera sina koncept för klimatsmarta transporter.

Konferensen avslutas med en paneldebatt under ledning av Mia Westin och Anders Karlsson, samt en sammanfattning av de båda moderatorerna.

Konferensavgiften är 750 kronor. Medlemmar i Sveriges Åkeriföretag och i Västerbottens Handelskammare får 20 procent rabatt på konferensavgiften.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109