23948sdkhjf

Lastbilskapningar lyfts på ministermöte

Infrastrukturministern tar upp frågan på EU-möte.

Idag 8 juni träffar infrastrukturministern Anna Johansson EU:s transportministrar för att diskutera en rad frågor inom väg-, sjö och luftfartsområdet.

Komissionen kommer även under mötet presentera ett paket med åtta förslag på vägtransportområdet, det så kallade mobilitetspaketet.

Under mötet kommer Anna Johansson att ta upp frågan om skydd mot terroristhandlingar vid vägtransporter, en brännande fråga i efterdyningar av den senaste tidens lastbilsattentat.

Utöver det kommer frågor gällande det så kallade mobilitetspaketet tas upp där lagförslag om förändringar av dagens cabotageregler, ändrade kör- och vilotidsregler och förändringar i regelverket för utstationerade förare kommer diskuteras.

– Kommissionen presenterar nu flera nya lagförslag som rör lastbilstransporterna i EU. Schysta villkor i åkeribranschen är en prioriterad fråga för regeringen. I förhandlingarna kommer jag jobba hårt för att vi ska få ordning och reda på vägarna, både i Sverige och i hela EU, säger infrastrukturminister Anna Johansson i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062