23948sdkhjf

De tar plats i Transportföretagens hållbarhetsjury

Transportföretagen genomför nu en nylansering av organisationens hållbarhetspris. I juryn ingår bland andra före detta infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd och före detta statssekreteraren på Näringsdepartementet Leif Zetterberg.

- Hållbarhetsarbetet inom transportbranschen är vitalt, inte minst eftersom transportsektorn både fungerar som en tillväxtmotor för Sveriges ekonomi samtidigt som transportsektorn är mitt i ett omfattande arbete med att förbättra sin miljöpåverkan, säger Mychéle Östman, kommunikationschef i Transportföretagen. Att stimulera fler aktörer till att arbeta med miljövänligare transporter är därför en avgörande del i omställningen mot ett hållbart samhälle.

I juryn i Transportföretagens hållbarhetspris ingår Catharina Elmsäter-Svärd, tidigare infrastrukturminister och nuvarande ordförande på Drive Sweden, Leif Zetterberg, tidigare statssekreterare på Näringsdepartementet och egen företagare på Övergrans jordbruk, Stefan Edman, biolog och författare, Magnus Jäderberg, godsstrateg på trafikkontoret i Göteborg, samt Daniel Boman, journalist och redaktör för magasinet Aktuell Hållbarhet.

Just nu pågår en nomineringsprocess och juryn kommer att presentera årets vinnare under en prisceremoni i Stockholm den 19 oktober i år.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109