23948sdkhjf

Lots får ansvar för flödesanalys i Latinamerika

Lots Group har fått ett genombrott inom sockerrörsindustrin i Brasilien.
- Det är en ny marknad för oss, men likheterna med svensk skogsindustri är slående, säger Martin Lewerth, vd i Lots Group.
Martin Lewerth förklarar att Lots Group har fått i uppdrag att analysera flödet från skördning av sockerrör till produktionen av socker, etanol och energi under två veckor hos bolaget Cocal.
- Och detta är en stor verksamhet i Brasilien så vi hoppas att detta kan ge ringar på vattnet, säger han.
Cocal skördar ungefär 9 miljoner ton sockerrör per år. Dessa förädlas sedan till råsocker, etanol och biomassa för energiproduktion. Transporterna från fältet till fabrikerna sker med cirka 280 lastbilar som rullar 24 timmar om dygnet under skördeperioden.
Lots uppdrag består i att göra en flödesoptimering och hitta allt slöseri i processen från att sockerrören skördas via transporter till omlastningsplatser där lastbilar tar över och sedan transporterar till någon av företagets fabriker. Resultatet blir redovisat i form av förbättringspotentialer på bland annat kostnadsbesparingar och värdeökningar.
Lots Group har specialiserat sig på att effektivisera logistiken genom hela kedjan inom tre olika processindustrier. Skogsbruk, jordbruk och gruvindustrin. Alla har samma typ av jämnt industriflöde som Lots själva lärt sig från Scanias lastbilsproduktion under ledorden minimera avvikelser, rätt från mig och ständiga förbättringar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064