23948sdkhjf

Retursystem öppnar anläggning i Västerås

För att möta livsmedelsbranschens efterfrågan på returlådor och returpallar har Svenska Retursystem etablerat en ny logistik- och tvättanläggning i Västerås. Den här veckan skedde den första utleveransen av returlådor till kund.
Det framgår av pressinformation från Svenska Retursystem.
Hälften av Sveriges färskvaruleveranser till dagligvaruhandeln går via Svenska Retursystem. Årligen hanterar systemet 146 miljoner returlådor och sju miljoner returpallar som tvättas i fyra anläggningar runt om i Sverige. I takt med att allt fler företag vill gå över till ett mer hållbart sätt att transportera och hantera sina livsmedel växer systemet.
- Den nya anläggningen möjliggör en fortsatt hållbar och lönsam tillväxt för Svenska Retursystem och för våra kunder, säger Kristina Helles, chef för Operations i Svenska Retursystem. Placeringen i Västerås är noga utvald, då det är en viktig logistisk knutpunkt för oss som möjliggör att vi transporterar våra returenheter så korta sträckor som möjligt.
Tvättanläggningen är toppmodern och byggd för framtiden. Den energieffektiva byggnaden värms till stor del upp av återvunnen värme från tvättprocessen. Dessutom är det 30 000 kvadratmeter stora taket förberett för solceller.
- Vi är stolta över att vi lyckades bli klara med fastigheten och logistikverksamheten med automatiserad utlastning på exakt rätt dag och helt enligt budget, säger Berndt Nygren från ÅF Consult, som är inhyrd huvudprojektledare för uppförandet av såväl fastigheten som logistik- och tvättanläggningen i Västerås. Nu återstår bara att trimma in alla maskiner så att vi så snabbt som möjligt får igång själva tvättprocessen i full kapacitet,
Den nya tvättanläggningen kommer att ha en kapacitet motsvarande 70 miljoner returlådor per år. Den ökade resurseffektiviteten minskar energiåtgången och miljöbelastningen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063