23948sdkhjf

Sveriges Åkeriföretag kommenterar terrordådet

Sveriges Åkeriföretag tog med bestörtning del av uppgifterna om det fruktansvärda dåd som skedde i centrala Stockholm på fredagseftermiddagen.
- Vi och våra medlemmar skickar vårt varmaste deltagande till alla som drabbats av denna händelse, säger Mikael Nilsson, ordförande i Sveriges Åkeriföretag. Sveriges Åkeriföretag känner med både offer och anhöriga i denna svåra stund. Vi och våra medlemmar förfäras över det som hänt.
Rickard Gegö, vd i Sveriges Åkeriföretag, framhåller att organisationen har arbetat under många år med olika myndigheter för att förebygga olika typer av brott, däribland attentat där tunga fordon kan tänkas användas i syfte att skada både enskilda och samhället.
- Men det är svårt att ta in när det väl händer, säger han.
Sveriges Åkeriföretag har under en lång rad år samarbetat och bidragit med sakkunskap kring fordon och annat som kan vara bra för myndigheter att känna till. Bland annat med brottsförebyggande åtgärder i Transportsäkerhetsgruppen där säkerhetsbranschen, åkerinäringen och myndigheter ingår.
- Vi har jobbat utifrån en medvetenhet kring alla tänkbara och otänkbara händelser, säger Rickard Gegö. Åkerinäringen och myndigheterna måste även rusta sig för det värsta tänkbara.
Sveriges Åkeriföretag har också ett aktivt samarbete med bland andra MSB kring vissa frågor, även polisen och säkerhetspolisen är självklara samarbetsparter i det förebyggande arbetet.
- Vi är helt förfärade över det faktum att ett arbetsredskap som lastbilen är, har använts på detta fruktansvärda och oförlåtliga sätt, säger Ulric Långberg, branschchef i Sveriges Åkeriföretag. Vi är i chock och våra medlemmar känner förtvivlan över det som hänt. Denna händelse kommer att påverka branschen, enskilda offer och även samhället i stort för lång tid framöver. Vi hänvisar till Kollegahjälpen, en funktion för både drabbade, anhöriga och lastbilsförare som varit med om traumatiska händelser.
Sveriges Åkeriföretag håller kontaktvägarna öppna för medlemmar och andra som vill komma i kontakt med organisationen den närmsta tiden.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.14