23948sdkhjf

Svensk Logistikpartner blir GDL-ägt

Ett av Sveriges större transport- och logistikföretag, GDL Transport, förvärvar Svensk Logistikpartner med huvudkontor i Göteborg och avdelningskontor i Helsingborg och Stockholm.
Förvärvet av Svensk Logistikpartner innebär att GDL även blir majoritetsägare i det Göteborgsbaserade transportbolaget Jalog AB och därtill 34 procent av aktierna i Katrineholm Rail Point AB.
Svensk Logistikpartner startade i Göteborg 2001 och fungerar som en speditör som erbjuder nordiska transport- och logistiktjänster med fokus på väg- och järnvägsbaserade transporter.
Svensk Logistikpartners affärsområden är indelade i Enhetslaster och Styckegods – både inrikestrafik och Nordentrafik.
Svensk Logistikpartner erbjuder i dag dagliga godstågförbindelser från/till hela Småland med utgångspunkt i Göteborgs Hamn. De erbjuder även transport av containrar, trailrar, flak samt specialtransporter till och från övriga Europa.
Svensk Logistikpartner har ägts av fem personer som kommer att fortsätta sitt arbete i bolaget efter att köpet är genomfört och de kommer att arbeta under GDL:s ledning.
Årsomsättningen i Svensk Logistikpartner uppgår till cirka 280 miljoner kronor.
- Jag och övriga ägare i Svensk Logistikpartner är glada över att få bli en del av GDL-familjen, säger Kent Krook, vd i Svensk Logistikpartner. Denna affär säkerställer att våra företag och medarbetare kan utvecklas och möta en spännande framtid tillsammans. GDL har samma syn som oss, att kundservice, kvalitet och flexibilitet har högsta fokus.
Efter förvärvet kommer GDL att ha 16 platskontor i Sverige med en årsomsättning på cirka 2,8 miljarder kronor.
Förvärvet av Svensk Logistikpartner kräver konkurrensmyndighetens godkännande
- Köpet av Svensk Logistikpartner kommer att stärka och utöka våra tjänster ytterligare till våra kunder, säger GDL:s vd Henrik Holm. Detta steg är helt i linje med den nya affärsvision som vi arbetat fram under en längre tid. GDL står väl förberedda för framtiden och vi kan erbjuda våra kunder hållbara, kundnära logistik- och entreprenadlösningar.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063