23948sdkhjf

ÖGS bolaget fraktar fossilfritt för Stena Recycling

Stena Recycling tecknar sitt första fossilfria transportavtal och det är ÖGS bolaget i Örebro som kör transporterna.
Fordonen kommer att drivas enbart på bränslet HVO, som ger ett betydligt lägre koldioxidutsläpp i jämförelse med fossil diesel.
- Vi adderar ytterligare ett alternativt bränsle till våra transporter, vilket känns väldigt bra, säger Åke Algotsson, Filialchef på Stena Recycling i Örebro. Vårt mål är alltid hållbara lösningar i alla led och genom vår gemensamma satsning tillsammans med ÖGS bolaget i Örebro kan vi nu reducera våra koldioxidutsläpp.
Stena Recycling är etablerade på drygt 80 platser i Sverige och kloka transportlösningar är därmed en förutsättning både ur miljö- och lönsamhetsperspektiv. Genom transportstyrning, färre tomtransporter, alternativa bränslen och möjligheten att använda olika transportlösningar minskar bolaget sin totala klimatpåverkan. Samarbetet med ÖGS bolaget i Örebro och satsningen på att enbart använda HVO innebär att Stena Recycling tar ytterligare ett steg i bolagets systematiska hållbarhetsarbete.
Avtalet med ÖGS bolaget är ett långsiktigt arbete och i februari rullar de fossilfria fordonen i länet.
- Miljö, kvalitet och säkerhet är utgångspunkten i allt vi gör och vi har bred och lång erfarenhet av olika transportlösningar med olika drivmedel, säger Lars Johansson, vd i ÖGS bolaget. Att vi nu blir en del i återvinningskedjan tillsammans med Stena Recycling är vi stolta över och satsningen på enbart HVO är ytterligare ett led i vårt arbete med förnyelsebara transporter.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078