23948sdkhjf

Vinnarna hyllades på Transportforum i Linköping

Under en festlig prisceremoni på Transportforum i Linköping utsågs den 8 januari tre värdiga vinnare av Stora Trafiksäkerhetspriset 2015.
Malmö stad, Svebol Logistics och Malte Månsson fick den 8 januari ta emot Stora Trafiksäkerhetspriset 2015, i var sin kategori.

Priset i kategorin Årets Entreprenör gick till Svebol Logistics som genom Off Peak-projektet på ett aktivt sätt medverkar i försök med nattliga leveranser av livsmedel i Stockholm city. Därmed bidrar Svebol på ett proaktivt sätt till att öka trafiksäkerheten genom att minska trafikbelastningen i Stockholms centrala delar på dagtid. Detta trots att distribution av livsmedel är en hårt konkurrensutsatt nisch, oftast med små marginaler.

I kategorin Årets Beställare prisades Malmö stad, för sin målmedvetna satsning på ett godstrafikprogram och på införande av BRT-busslinjer som bidrar till ökad trafiksäkerhet i landets tredje största stad. Genom att välja en BRT-lösning, som snabbt och smidigt kan anpassas efter stadens växande förutsättningar, ger man kollektivtrafiken möjlighet att kostnadseffektivt växa i takt med stadens utmaningar. För Malmö stad växer. Om femton år kan invånarantalet vara 400 000. Staden kan bara växa genom förtätning och då blir det allt viktigare att kollektivtrafik, godstransporter, avfallshantering, gång- och cykeltrafik planeras för en trafiksäker och hållbar stad.

Priset i den tredje kategorin Årets Leverantör tilldelades Malte Månsson som genom produkten S 1 Gard Bussöverkörningsskydd bidrar till att eliminera överkörningsolyckor med buss och därmed räddar liv och ökar säkerheten för resande inom kollektivtrafiken.

Juryn i Stora Trafiksäkerhetspriset består av Anders Karlsson (juryordförande), chefredaktör för Transport & Logistik Idag, Resforum och Trafikforum, Rickard Gegö, vd i Sveriges Åkeriföretag, Anna Grönlund, branschchef i Sveriges Bussföretag, Johan Lindström, generalsekreterare i NTF, Stefan Sedin, vd i Svensk Kollektivtrafik och Claudio Skubla, kommunikationschef i Svenska Taxiförbundet .

Stora Trafiksäkerhetspriset är ett årligen återkommande pris som delas ut av branschtidningarna Resforum, Trafikforum och Transport & Logistik Idag.
Syftet med priset – som i år delas ut för sjätte gången – är att lyfta fram goda exempel inom trafiksäkerhet, samt att främja det fortsatta arbetet inom detta viktiga område för yrkestrafik på väg inom godstransporter och persontrafik.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047