23948sdkhjf

Bygget av Förbifarten kan återupptas

Bygget av Förbifart Stockholm tros komma igång igen inom kort, efter en förhandling mellan toppolitiker från Stockholm och infrastrukturminister Anna Johansson(s).
Toppolitiker från Stockholm mötte på måndagsförmiddagen infrastrukturminister Anna Johansson för att förhandla om finansieringen av Förbifart Stockholm. Nu håller regeringen sammanträde på Harpsund och ett besked om det fortsatta byggandet av Förbifarten väntas inom kort.

– Vi sade nej till att omförhandla finansieringen och det fanns inte – som det har påståtts ibland – några nya pengar från regeringen. Så infrastrukturministern konstaterade att det inte fanns något utrymme för förhandling och sade att regeringen får fatta ett nytt beslut i frågan, säger Torbjörn Rosdahl(m), finanslandstingsråd till Dagens Nyheter.

På torsdag sammanträder riksdagen för att behandla trafikutskottets beslut om att bygget ska återupptas direkt efter nyår.

– Jag antar att regeringen vill förekomma riksdagsdebatten på torsdag. Det är viktigt att vårda de avtal vi har, börjar man rycka i dem någonstans så vet vi aldrig vart det tar vägen med tunnelbaneutbyggnad och nya bostäder, säger Torbjörn Rosdahl.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079