23948sdkhjf

KU-anmälan mot infrastrukturministern

Jessica Rosencrantz (m), riksdagsledamot i Trafikutskottet, KU-anmäler infrastrukturminister Anna Johansson (s) för att ha agerat utan EU-nämndens mandat i ministerrådet.
Under ett rådsmöte den 8 oktober argumenterade infrastrukturminister Anna Johansson mot konkurrens på persontrafiksidan av den europeiska järnvägen.

– Ett statsråd har en skyldighet att i ministerrådet agera inom ramen för det mandat som EU-nämnden har givit. Att statsrådet på rådsmötet argumenterade mot marknadsöppning är anmärkningsvärt då inget sådant mandat begärdes från eller gavs regeringen. Eftersom marknadsöppning är själva kärnan i förslaget om det fjärde järnvägspaketet är det regeringens skyldighet att söka tydligt mandat, om regeringen vill motsätta sig det, säger Jessica Rosencrantz i en kommentar

Nu väljer hon att anmäla Anna Johansson till konstitutionsutskottet:

– Jag begär nu att konstitutionsutskottet granskar om infrastrukturministern i ministerrådet har agerat i strid med det mandat som EU-nämnden har givit henne i frågan om marknadsöppningar inom det fjärde järnvägspaketet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063