23948sdkhjf

Ny testanläggning för vinterdäck

Goodyear Dunlop utökar sina däcktester och öppnar en ny testanläggning för vinterdäck i Finland.
Den nya testanläggningen The Artic Center öppnade förra veckan utanför den finska staden Ivalo, 300 kilometer norr om polcirkeln. Anläggningen är en av de ledande i världen, med flera snö- och isbanor, och belägen i en dal med ett mikroklimat lämpat för tester av vinterdäck i snö och is från november till början av april. Testbanan hyrs av Action Park och används endast av Goodyear.

– Vi är mycket glada över att kunna lansera The Arctic Center. Möjligheten att kunna utföra tester i ideala förhållanden på både snö och is är ovärderlig. Tester av vinterdäck kan inte göras enbart i laboratoriemiljö, det krävs att allt testas i verkligheten vilket är en förutsättning för att kunna utveckla toppmodern däckteknologi, säger Jean-Pierre Jeusette, Director General of Goodyear´s Innovation Center, i ett pressmeddelande.

– Infrastrukturen på den nya anläggningen och erfarenheten som redan finns där kommer att stärka Goodyear Dunlops förmåga och kapacitet att testa vinterdäck för både konsument- och lastbilsdäck. Vi kommer nu och i framtiden att kunna använda en anpassad snö- och is anläggning efter våra behov, för att ytterligare stödja utveckligen av nya innovativa vinterdäck och koncept, säger Laurent Colantino, Director of Global Tire Performance Prediction.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062