23948sdkhjf

Extra val utlyst – ljusning för Förbifarten

En svensk regeringskris blev under onsdagen ett faktum. En historisk händelse, som ställer frågan om bland annat Förbifart Stockholm i nytt ljus.
Den rödgröna regeringen utlyser ett extra riksdagsval den 22 mars – sedan alliansens budget röstades igenom i riksdagen. Med 182 mot 152 röster stod det klart att regeringens budget är sänkt. Statsminister Stefan Löfvén meddelade snart att regeringen den 29 december kommer att utlysa extra val i Sverige, den 22 mars. En extraordinär åtgärd – som inte tagits till sedan 1958.

I väntan på nyvalet kommer regeringen att få agera efter alliansens budget, vilket bland annat innebär att den halverade arbetsgivaravgiften för unga ligger fast. Tunga frågor är också bevarandet av Bromma flygplats, samt bygget av Förbifart Stockholm som lagts på is av regeringen.

– Två frågor där regeringen har varit involverade i allra högsta grad är Bromma flygplats och förbifart Stockholm. Ser vi nu att det blir en annan regeringskonstallation ser vi att Alliansen vill bygga förbifarten så fort det går och stoppa rivningen av Bromma, säger ABC:s politiske kommentator Filip Hadenius.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.099