23948sdkhjf

Förare tog selfie – hotas av avsked

En busschaufför i Göteborg tar selfies av sig själv på hårt trafikerade E6, samtidigt som han blir omkörd av en lastbil.
En orolig passagerare filmade busschauffören, som enligt uppgift ägnade sig åt sin mobiltelefon under flera minuter av färden på flerfiliga E6 i Göteborg förra veckan – trots att det är förbjudet. På filmen syns det hur chauffören tittar in i sin mobiltelefonkamera under färd, samtidigt som han bland annat blir omkörd av en lastbil. Filmen har nu nått SVT:s Västnytt, som rapporterar om tilltaget:

– Det här är det värsta jag har sett. Det finns ju regler för det här, säger Attila Ungvari, busschef på Västtrafik, till nyheterna.

Busschauffören, som är anställd av Veolia som kör bussarna på uppdrag av Västtrafik, kunde identifieras först under måndagen. Nu meddelar Veolias säkerhetsdirektör Claes Gotthold att man överväger att avskeda chauffören.

– Vårt företag och branschen ser väldigt allvarligt på det här problemet. Det är naturligtvis ett problem som dyker upp allt mer när människor blir mer uppkopplade. Jag vill poängtera att våra bestämmelser och interna regler är kristallklara när det gäller hanterandet av mobiltelefoner under färd, säger han till Västnytt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063