23948sdkhjf

Ny fartygslinje från Göteborgs Hamn

Sverige får en ny fartygslinje med godstrafik till England och Spanien när det tyska rederiet OPDR väljer att starta en ny slinga från Göteborgs Hamn den 5 december.
OPDR startar den nya fartygslinjen tillsammans med X-press Feeders och kommer att anlöpa containerterminalen APM Terminals i Göteborgs Hamn en gång i veckan. X-press Feeders trafikerar hamnen sedan tidigare, men för OPDR är det premiär i Göteborg:

– OPDR tror på den skandinaviska marknaden och har nu valt att förlägga ett anlöp per vecka i Göteborgs Hamn i samarbete med X-Press Feeders. Linjen kommer att knyta an till OPDR:s starka nätverk på den Iberiska Halvön, Kanarieöarna och Marocko, kommenterar Martin Magnusson på OPDR:s agent Aseco.

Handeln mellan Spanien och Sverige omfattar idag runt 2,3 miljoner ton gods, av vilket hälften går sjövägen – en rutt som tar sex dagar.

– Det är mycket tillfredsställande att OPDR och X-press Feeders ser marknadspotentialen i handeln mellan Sverige och Spanien och att man tillsammans väljer att satsa på Göteborgs Hamn som godsnav. Att Göteborgs Hamn nu får utökad trafik till Spanien, är ett viktigt steg för alla företag som har handel mellan länderna, säger Magnus Kårestedt, vd för Göteborgs Hamn, i ett pressmeddelande.

Den nya slingan trafikeras av fartygen Pantonio och WMS Groningen, med en lastkapacitet på cirka 700 containrar, och kommer att gå rutten Göteborg–Rotterdam–Bilbao–Tilbury–Rotterdam–Aalborg–Göteborg.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063