23948sdkhjf

Lyko och Bellbox skapar skönhetsjätte

E-handelsaktören Lyko och butikskedjan Bellbox, som säljer hårvårds- och skönhetsprodukter, går samman och siktar på att testa en central lagerlösning.
Tillsammans kommer Lyko och Bellbox att nå en omsättning på närmare 500 miljoner kronor, med dels ett butiksnät på 30 helägda butiker i Sverige i Norge, samt Lyko.se. Lyko har idag ett centrallager för lagerhållning, plock, pack och distribution i Vansbro varifrån man arbetar med externa distributörer som Postnord och Schenker. För Bellbox finns lokala lager i varje butiksenhet och varorna går direkt från leverantör ut till respektive butik. Efter samgåendet börjar man titta på en gemensam, central logistiklösning:

– Ett analysarbete genomförs just nu för att utreda implikationerna av en lagercentralisering för gruppen som helhet. Tester av central lagerhållning för ett antal butiksenheter kommer inledas under Q1 2015, berättar Bellbox vd Håkan Håkansson för Transport & Logistik Idag/Transportnet.

Man ser möjligheter till stora samverkansfördelar inom bland annat inköp, marknadsföring och overheadkostnader.

– Bolagen har högst kompletterande organisationer, distributionskanaler och kompetenser som skapar unika förutsättningar för den kombinerade gruppen att fortsätta att växa och utvecklas, konstaterar Håkan Håkansson.

Integrationen av de bägge bolagen beräknas vara genomförd i början av 2015.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063