23948sdkhjf

Chaufförsprotester på flera håll i Sverige

På flera håll i landet har ett stort antal lastbilsförare inom ramen för Facebook-gruppen ”Här stannar Sverige” markerat sitt missnöje mot den friande domen i Sundsvalls tingsrätt om den makedonske lastbilsföraren som greps i Njurunda i oktober med falskt körkort och falskt pass.
Sammanlagt har flera hundra chaufförer stått stilla på vägrenen 15 minuter varje dag på ett antal platser i Sverige, bland andra Umeå, Sundsvall, Göteborg, Jönköping och Uppsala.
Facebook-gruppen ”Här stannar Sverige” har på kort tid fått mer än 4 400 medlemmar. Initiativtagare och gruppmedlemmar är lastbilschaufförer och andra personer med anknytning till åkeribranschen. Gruppen har startats av följande skäl:
”Vi har fått nog av att våra politiker bara står och tittar på när det i Sverige varje dag begås brott mot cabotagereglerna, det sysslas med lönedumpning, rattfylla, chaufförer innehar inte bara falska körkort utan flera färdskrivarkort och identiteter.
Vi har poliser som i dag står handfallna när de inte kan utföra sitt arbete för ett trafiksäkert Sverige, dom får varken rätt verktyg eller resurser till detta, och vi förstår ju att dom tröttnar när fall på fall läggs ner av åklagare. Kampen fortsätter och vi vill ha en dialog med våra politiker!
Varje dag klockan 12:00 och varje natt klockan 24:00 stannar Sveriges chaufförer på vägkanten i 15 minuter för att visa vårt missnöje mot vårt rättssystem och vårt lama sätt att hantera dessa frågor”.
Initiativtagarna bakom Facebook-gruppen uppmanar alla som deltar i protestaktionen att stanna på ett trafiksäkert sätt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063