23948sdkhjf

Utökat för Falck i Norra Länken

Falck Vägassistans får utökat uppdrag när Norra Länken invigs på söndag, den 30 november. Två nya Vägassistansfordon kommer att sättas in för att få Stockholmstrafiken att flyta.
Falck, som på uppdrag av Trafikverket ansvarar för Vägassistans i Stockholm, trafikerar samtliga större trafikleder och tunnlar för att snabbt kunna avhjälpa störningar. Nu när Stockholms nya tunnelsystem, Norra länken, öppnar utökas uppdraget.

– Vi har en lång erfarenhet av uppdraget och verksamheten har varit i Falcks regi sedan 2011. Nu när Norra Länken öppnar har vi fått förtroende att utöka verksamheten, två nya bilar kommer att vara dedikerade till att ta hand om trafiken i Norra länken, säger Nadine Seveli, Chef Falck Vägassistans i ett pressmeddelande.

– Vi har ryckt ut många gånger till Södra länken. Därför känns det extra bra nu att det finns en beredskap i våra två nya bilar för att hantera Norra länken. Det händer olyckor i tunnlar och då är det viktigt att kunna agera och hjälpa de som på olika sätt har råkat illa ut.

Under 2013 gjorde Falck Vägassistans totalt 5 800 insatser i Stockholmstrafiken, varav de flesta handlade om olyckor och stillastående fordon. Flest insatser krävdes på Essingeleden och i Södra länken.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062