23948sdkhjf

Thor Shipping startar ny linjetrafik och nytt bolag

Västerås-baserade Thor Shipping tror starkt på sjötrafiken till och från Mälardalen och startar av det skälet en linjetrafik med två fartyg på rutten Sverige (Västerås/Oxelösund) – England (Hull) – Belgien (Antwerpen) Nederländerna (Amsterdam).
Den nya linjen kommer att drivas i ett nybildat bolag, SUN Line Shipping AB (SUN står för Sweden, UK, Netherlands), som blir ett helägt dotterbolag till Thor Shipping & Transport AB.
Trafikstart sker den 3 januari 2014.
- Vi på Thor Shipping har en bra och spännande period bakom oss, och står väl rustade för en fortsatt positiv utveckling av vår verksamhet, framhåller Eric Hjalmarsson, vd i Thor Shipping. Regionen vi har som bas är tätt befolkad med starkt och väl utvecklat näringsliv. Detta gör att vi ser sjöfarten som en viktig möjlighet för bättre logistik när väg och järnväg inte räcker till. Samtidigt utvecklas slussar och farleder med högre kapacitet och infrastrukturen i Västerås hamn anpassas för större flöden. Sammantaget gör detta att vi tror starkt på sjötrafiken till och från Mälardalen och vi vill nu genom den nya linjetrafiken vara en viktig del av denna utveckling.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078