23948sdkhjf

Göteborgs Belgien-trafik har vind i seglen

Det är strålande tider för trailertrafiken från Göteborgs Hamn till Belgien. Volymsiffrorna för 2013 ser ut att bli bättre än någonsin för både DFDS Seaways och CLdN:s (Cobelfret) avgångar till Gent respektive Zeebrügge.
Så här i slutet av året kan DFDS Seaways vd Morgan Olausson glädja sig åt att fyllnadsgraden på bolagets fartyg till Gent har ökat med närmare 15 procent i jämförelse med 2012. Positiv utveckling hos såväl Volvo Logistics som Volvo Cars, som båda är stora kunder till DFDS är en bidragande orsak till framgången.
- Det inte är riktigt lika nattsvart längre i Europa och det går åt rätt håll, säger han. Fler och fler aktörer har valt sjövägen istället för landtransport, och då tillför man lite nya kunder och volymer till marknaden.
En annan stor rorokund i hamnen är CLdN. Deras trailervolymer har ökat med cirka 12 procent sedan 2012. Ett faktum som naturligtvis gläder rederiets vd Christer Älveborn.
- Vi märkte redan efter påsk i våras att det började släppa, och volymerna har ökat kontinuerligt sedan dess, säger han.
Precis som Morgan Olausson menar Christer Älveborn att de ökade volymerna kan ses som ett tecken på att Europa är på väg upp ur den värsta krisen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079