23948sdkhjf

Ingvar Nilsson slutar som CEO i Schenker

Ingvar Nilsson, nuvarande CEO för Schenker North och DB Schenker i Sverige går i pension under 2014. Han frånträder sin roll som CEO för DB Schenker North och Schenker vid årsskiftet, men arbetar kvar en period som senior advisor. Mats Grundius, tidigare chef för DB Schenkers Division Land blir ny CEO för Schenker.
Den 1 januari 2014 slås DB Schenker Region North och Region East samman till en ny region som heter Region Europe North & East med huvudkontor i Göteborg. Region North & East kommer att bli den näst största regionen när det gäller omsättning och den tredje största när det gäller antalet anställda i DB Schenkers globala nätverk.

Göran Åberg, idag CEO för Finland och DB Schenker Region East, har utsetts till chef för DB Schenker Region North & East som består av Sverige, Norge, Danmark, Storbritannien, Irland, Finland, Ryssland, Estland, Lettland, Litauen, Polen, Vitryssland och Ukraina.

– Regionen är mycket spännande. Den är enormt stor till ytan och vi kan erbjuda många intressanta lösningar, säger Göran Åberg. En annan gemensam marknad är den nordiska, därför är det bra att Finland nu kopplas närmare till Sverige, Danmark och Norge. Allt fler räknar också in de baltiska staterna, och i vissa fall även Polen, i en gemensam marknad runt Östersjön. Därför är det en styrka att vi nu kan samordna vårt erbjudande i hela regionen, säger han.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063