Foodservicebolaget Menigo har öppnat ett nytt fullsortimentslager om 42 000 kvadratmeter med nio temperaturzoner i Landvetter utanför Göteborg. Det framgår av ett pressmeddelande.
Det är bolagets största lager hittills för mat, dryck och restaurangutrustning. Här finns även kontorsytor, eventlokal, restaurang och showroom för kundbesök.
– För våra kunder innebär det nya lagret leveranser som är säkrare och närmare än någonsin, samtidigt som våra medarbetare får en modern arbetsplats som är utvecklad i enlighet med högsta möjliga standard kopplad till ergonomi, hållbarhet och trivsel, kommenterar Victor Loebbert, kommersiell direktör på Menigo.
Menigo har ett fullsortimentslager i Strängnäs sedan tidigare, samt fyra regionala lager i Malmö, Helsingborg, Årsta och Sundsvall.
Den strategiska placeringen i Göteborg är tänkt att stärka logistisknärvaron i västra och södra Sverige.
– Med stort fokus på hållbarhet, innovation och kunderbjudande har vi genomfört en strategisk logistiksatsning som jag är mycket stolt över. Det för oss närmare våra kunder i västra och södra Sverige, men möjliggör även Menigos tillväxt i övriga delar av landet och kommer hjälpa oss att ta vår verksamhet till nästa nivå, säger Henrik Peitz, logistikdirektör på Menigo i en kommentar.
Hållbarhet är temat och har bygget har skett i samarbete med fastighetsägaren Catena. Den är byggd för att klara miljöcertifieringen enligt Breeam-se, nivå Excellent.
