23948sdkhjf

Var fjärde transport på hållbara drivmedel för Frode Laursen

Frode Laursen har minskat sina koldioxidutsläpp per hanterad pall med 22 procent på tre år, och förra året körde var fjärde transport på hållbara drivmedel.

2023 tog den danska transportören emot sin första eldrivna lastbil, något Transportnets systertidning Transportmagasinet tidigare rapporterat om. 

Den elektriska lastbilen som Frode Laursen köpt in är en Mercedes-Benz Actros.

Fordonet kör distribution under dagen med en förare som sedan kör hem på eftermiddagen och ställer lastbilen på laddning.

På kvällen kommer en ny chaufför och delar ut varor nattetid i Århus, varefter lastbilen laddas när den kommer tillbaka till Vitten.

Fler eldrivna lastbilar är också på väg, skriver Frode Laursen i ett pressmeddelande och räknar med att andelen hållbara drivmedel för egna fordon kommer att öka. 

Under förra året använde bolaget hållbara drivmedel, vilket omfattar HVO-biodiesel, biogas och el, till 26 procent av sina egna transporter. 

– Jag är oerhört stolt över just det här resultatet. Det ger en konkret bild av hur mycket bättre vi blir på att transportera samma mängd gods på ett grönare sätt, säger Thomas Corneliussen, vd för Frode Laursen, i en kommentar.

Målet till 2030 är att nå en koldioxidminskning om 35 procent och år 2050 ska bolaget nå Net-Zero.

Frode Laursen: Vi pressar vår elektriska lastbil till det yttersta

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096