23948sdkhjf

Man död efter klämolycka

En man i 55-årsåldern har avlidit efter en allvarlig olycka i Barnarp, Jönköping. Olyckan inträffade tidigt på onsdagsmorgonen där mannen blev fastklämd under en maskin.

Polis och ambulans larmades till platsen vid 07:28 efter ett SOS-larm. En polispatrull var på plats 07:49 och kunde snabbt konstatera att skadeläget var mycket allvarligt.

Mannen avled av sina skador klockan 09:41. Polisen har bekräftat dödsfallet och de närmaste anhöriga har underrättats.

Transportnets systertidning Entreprenad kan bekräfta att händelsen har ägt rum på ett industriområde utanför Barnarp och att en utredning kring olyckans omständigheter och orsaker har inletts. På området finns flera företag verksamma inom transport och logistik.

– Vi får se om det här kommer landa i en arbetsplatsolycka. Våra kriminaltekniker är på plats där nu och ska göra sin bedömning, och sen kommer det att fattas beslut om det här, säger Angelica Israelsson Silfver, presstalesperson polisregion Öst till Entreprenad.

Detaljer om vilken typ av maskin som var inblandad eller de specifika orsakerna till att mannen blev fastklämd är för tillfället inte offentliggjorda.

– Det här kom in till oss som en arbetsplatsolycka, men enligt vår jour förundersökningsledare är det inte säkert att vi kommer att skriva arbetsplatsolycka i anmälan som det ser ut nu. Det skulle också kunna bli en olycka med ett dödsfall.

Klockan 10:39 meddelade polisen att deras tekniker har avslutat sitt arbete på olycksplatsen. En anmälan om arbetsplatsolycka med rubriceringen "vållande till annans död" kommer att skrivas. Det finns ingen misstänkt för brottet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094