23948sdkhjf

Efter konkursen – Volta förbereder för comeback

Ellastbilstillverkaren Volta Trucks förbereder sitt återinträde på utvalda marknader i Europa.

Företaget gick i konkurs den 17 oktober för att samma år återuppstå i början av december. 

Volta Trucks nya amerikanska ägare Luxor Capital Group har satt samman en liten dedikerad arbetsgrupp för att återuppbygga bolaget och utveckla en förenklad och mer kapitaleffektiv affärsplan.

Det nya företaget Volta Commercial Vehicles Limited, som är registrerat i Storbritannien, är i full gång med lanseringen i Storbritannien. 

– Under de senaste månaderna har vi noga analyserat Volta Trucks ursprungliga affärsplan och arbetat intensivt för att renodla och förenkla affärsmodellen med ett starkt fokus på snabbhet, kapitaleffektivitet och lönsamhet, säger Essa Al Saleh, vd för Volta Commercial Vehicles, i ett pressmeddelande.

– Det nya Volta kommer därför att erbjuda en chassi-hytt-produkt som sedan kompletteras med ett skräddarsytt underhåll och serviceerbjudanden samt partnerskap med olika certifierade påbyggare. Den här lösningen tror vi kommer att bäst möta våra kunders omedelbara behov och stötta dem med omställningen till elektrifiering.

I dagsläget arbetar Volta Commercial Vechicles Limited med bekräfta tidigare beställningar från existerande kunder. Samtidigt pågår arbetet med att återskapa hela leverantörskedjan, avsluta en investeringsrunda och se till att fordonen är redo för serietillverkning.

– Just nu är vi mitt i diskussioner med varje leverantör och partner för att säkerställa att deras åtaganden ligger i linje med vår produktionsplan. Vi lärde oss väldigt mycket under vår tuffa resa förra året och tar med oss de viktigaste lärdomarna in i den nya verksamheten. Det har gjort oss både starkare och bättre förberedda än någonsin, säger Essa Al Saleh.

Som en del av comebacken kommer Volta tillsammans med kunder och samarbetspartners ha Volta Zero på gatorna under OS i Paris i sommar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.113