23948sdkhjf

DSV lägger ner terminal – LBC frakt tar över distributionen

LBC Frakt och DSV har tecknat avtal som innebära att LBC Frakt tar över all DSV:s värmländska distribution.

En stor distributionsaffär är i hamn. LBC Frakt, som tidigare utfört transporter åt DSV, tar nu över all distribution inom Värmland. I samband med det läggs DSV:s terminal på Stormgatan ned och verksamheten flyttar till LBC Frakts terminal på Lovartsgatan enligt tecknat avtal mellan parterna. Terminalen kommer byggas ut och på sikt ska LBC Frakt utöka fordonsflottan och anställa fler förare.

– Hela distributionstrafiken i Värmland kommer stärkas och bli mer tillgänglig. LBC Frakt kommer kunna erbjuda dagliga transporter till platser där vi tidigare haft trafik endast ett par gånger i veckan, samtidigt som fyllnadsgraden ökar. I stället för att lastbilar går halvtomma fylls de upp och det sammantagna miljö- och klimatavtrycket kommer minska, säger Anders Lööf, logistikchef på LBC Frakt, i en kommentar.

DSV och LBC Frakt vänder sig till viss del mot samma kunder men Anders Lööf menar att den lokala förankringen och företagens engagemang kring hållbarhet gynner alla.

– På LBC Frakt liknar vi upplägget med busstrafik. Vi tillhandahåller linjer som alla som vill kan använda, och ju fler som åker med desto bättre service kan vi erbjuda. Det är en win-win-situation. Vi är mycket stolta över att DSV anförtror oss med ett så omfattande uppdrag och att vi tillsammans gör konkreta förbättringar för miljön.

LBC Frakt inledde transporterna åt DSV den 1 april 2024 och kommer under året successivt att ta över mer och mer av trafiken. Till att börja med kommer befintliga fordon att användas, men på sikt räknar LBC Frakt med att den totala godsvolymen inom LBC Frakts distribution kommer att öka med 30 procent. Därför ska terminalen på Lovartsgatan byggas ut och fordonsflottan kommer kompletteras med fler lastbilar. Det innebär också att fler chaufförer ska anställas.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125