23948sdkhjf

LBC Frakt vinner avtal med Södra

LBC Frakt har inlett ett nytt samarbete med Södra Building Project. Sedan februari sköter transportbolaget lager och transporter av trävaror runt omkring Sverige. 

Det nya avtalet med Södra Building Project, som ingår i skogsindustrikoncernen Södra, innebär att LBC Frakt kommer att sköta mellanlagringen och transporter av trävaror i Sverige till transportbolagets lager i Karlstad. 

Därefter kan LBC Frakt köra varorna vidare, till exempel till slutkunden. 

Lagret i Karlstad består både av och 3PL-verksamhet. Vidare utförs många av LBC Frakts transporter av dellaster, något som bolaget i ett pressmeddelande skriver är en fördel, bland annat för miljön.

– För oss är en viktig del i hållbarhet att köra så få mil som möjligt med så mycket last som möjligt. Vi är effektiva och tillsammans med våra samarbetspartner runt om i Sverige ser vi till att fylla upp lasterna för det vinner alla på, inte minst miljön, säger Lennart Karlsson, ansvarig för lagerverksamheten på LBC Frakt, i en kommentar.

Tidigare i mars vann LBC Frakt ett uppdrag som går ut på att transportera rostfritt stål åt Valbruna Nordic, från huvudlagret i Karlstad till olika destinationer i Sverige.

LBC Frakt vann ståluppdrag

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125