23948sdkhjf

Scania vässar sitt BEV-program med nya lösningar

Scania introducerar nya lösningar som enligt fordonsjättens ska underlätta elektrifieringen. 

Scania breddar sitt program av batterilelektriska lastbilar genom att introducera ny elmaskin, axelkonfigurationer, hyttval och kraftuttag. Lösningar som enligt fordonstillverkaren lämpar sig för distribution- och anläggningsbranschen. 

Det framgår av ett pressmeddelande.

Exempelvis lanseras en tandemboogi för BEV. Enligt Scania innebär det att ”tippbilar, kroklyftbilar, betongmixrar och andra lastbilsbaserade bilar kan byggas utan att behöva försaka drivning eller lastkapacitet”, skriver fordonstillverkaren.

Den nya elmaskinen, EM C1-2 (framdrivningssystem), finns i två effektnivåer: 210 kW eller 240 kW med två växlar. Scania menar att den är lämpad för distribution då den har låg vikt och högt effektuttag 

− Ska man jämföra med en diesel så är det motsvarigheten till en 9-litersmotor. Den är den typ av elmaskin som passar för en mängd olika drifter och behov genom att vara lätt och flexibel men ändå kraftfull. Den har en permanentmagnet och två växlar och ett väldigt bra vridmoment för sin storlek. Den ger körbarhet och den smidighet chaufförerna har lärt sig att de kan förvänta från elmaskinerna, säger Fredrik Allard, chef för E-mobility på Scania, i en kommentar.

Scanias nya satsning på autonoma transporter: ”Vi vill ta nästa stora kliv”

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094