23948sdkhjf

Axlar vd-roll för nybildat bolag

Örnsköldsvik växer och nu vill kommunen ta ett helhetsgrepp på transport- och logistikverksamhetern som rör hamnen och flygplatsen. 

Magnus Wiberg blir vd för nybildade holdingbolaget Örnsköldsvik Transport och Logistik (ÖTL), det skriver Örnsköldsvik kommun i ett pressmeddelande. 

Kommunen, som äger ÖTL via koncernen Rodret, vill ta ett starkare grepp om transport- och logistikverksamheterna som rör hamnen och flygplatsen. 

Magnus Wiberg kommer närmast från rollen som rådgivare på solenergileverantören Absolicon. Innan dess har han jobbat på telekombolaget AC-Net och Ericsson.

– Jag är glad för möjligheten att bli vd för Örnsköldsvik Transport och Logistik och ser fram emot att lära känna och få jobba med medarbetarna för att tillsammans utveckla verksamheterna som finns i de båda bolagen, säger säger Magnus Wiberg, vd för ÖTL, i en kommentar och fortsätter: 

– Jag brinner för Örnsköldsvik och regionens utveckling och har längtat efter ett jobb som kan göra skillnad på den ort jag är född och vuxit upp på. Att få möjlighet att vara med och påverka framtiden och tillväxten i kommunen känns väldigt hedrande.

Örnsköldsvik Transport och Logistik

ÖTL AB ägs av Örnsköldsviks kommun genom Rodret och är holdingbolag till Örnsköldsvik Hamn och Logistik samt Örnsköldsvik Airport. 

Holdingbolaget har bildats för att optimera och samordna gemensamma resurser inom transport- och logistikområdet i syfte att möta kommunens mål samt omvärldens behov och trender, allt för att skapa förutsättningar för utveckling och tillväxt inom kommunen och regionen.

Källa: Örnsköldsvik Transport och Logistik

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.104