23948sdkhjf

Svag ökning av konkurser inom transportbranschen

Under januari ökade konkurserna inom samtliga branscher, visar affärs- och kreditinformationsföretaget UC:s senaste statistik. För transportbranschen var ökningen svag. 

US:s senaste statistik för januari visar att konkurserna ökade med mellan 80 procent och 170 procent inom tre branscher, däribland restaurang- och hotellbranschen samt ”Enheter för vård och omsorg, socialtjänst”. 

Byggbranschen såg också en kraftig ökning av antalet konkurser i januari, här med 52 procent, i jämförelse med samma period 2023. 

Inom transportbranschen ökade konkurserna också, men betydligt mindre jämfört med övriga branscher. I januari gick 47 bolag i konkurs, vilket är en ökning med nio procent jämfört med januari 2023. 

Totalt, för samtliga branscher, ökade konkurserna med 45 procent medan antalet nystartade bolag steg med 19 procent. 

UC har också tittat närmare på branscher som löper hög risk att gå i konkurs under 2024. Här har affärs- och kreditinformationsföretaget kommit fram till att 16 000 bolag löper risk, och de branscher som kan drabbas hårdast är byggsektorn, restaurangbranschen och detaljhandeln på en tredje plats. 

Om UC:s konkursstatistik

UC:s konkursstatistik omfattar aktie-, handels-, och kommanditbolag samt övriga juridiska personer. Den månatliga konkursstatistiken mäts från den första till den sista dagen per månad. 

Om månadsskiftet sker på en helg eller röd dag kommer statistiken mätas från den första till den sista tillgängliga arbetsdagen.

Källa: UC

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08