23948sdkhjf

Norrköping får ny intermodal linje

Kombiverkehr startar en ny sträcka från Norrköpings hamn.

I januari får Norrköpings hamn en ny intermodal tåglinje till Europa när tyska Kombiverkehr, som består av flera speditionsbolag, startar en ny sträcka. 

Linjen kommer att gå från hamnen i Norrköping, via Malmö och vidare ut i Europa där Kombiverkehr har 110 terminaler i sitt nätverk.

Transporterna kommer att avgå måndagar, onsdagar och fredagar.

– Vi är glada över att ha knutit ett starkt partnerskap med Norrköpings Hamn för att bredda vårt nätverk. Detta innebär en spännande ny möjlighet för våra kunder att nå ännu fler viktiga destinationer inom Sverige. Den nya intermodala transportmöjligheten möjliggör upp till 80 procent koldioxidbesparing, bland annat till destinationer som Duisburg, Ludwigshafen och Barcelona, säger Björn Saschenbrecker, ansvarig för affärsutveckling på Kombiverkehr, i en kommentar.

Tidigare förra året utökades sjöförbindelsen till och från Norrköpings hamn genom att Mediterranean Shipping Company, MSC, lade till ytterligare ett stopp på rutten Baltic loop 11. 

Containerlinjen går bland annat via Antwerpen i Belgien, Lübeck i Tyskland, Åhus och Norrköping.

Kombiverkehr

Kombiverkehr är ett tyskt transportbolag som grundades 1969 och består av 223 speditörer och DB Cargo AG. Under 2022 transporterade de 969 442 lastenheter och 1,94 miljoner TEU.

Den nya intermodala linjen är ett samarbete med bland annat Bode som ingår i Kombiverkehr.

Källa: Kombiverkehr

Ny containerlinje till Norrköping

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094