23948sdkhjf

DHL Freight och Tullverket samarbetar mot brott

DHL Freight och Tullverket ska samverka mot tullbrottslighet. 

Förra året gjorde Tullverket beslag på totalt 6,2 ton narkotika i lastbilar och containrar. Av 20 beslag myndigheten gjorde innehöll hälften 200 kilo narkotika medan resterande del av beslagen låg på 100 kilo. Det är en stor ökning jämfört med för fem år sedan.

Tidigare var det största beslaget under ett år omkring 2,7 ton narkotika, och det gjordes under 2020. Tullverket skrev i ett pressmeddelande i slutet av året att transportföretag utnyttjas av kriminella och att myndigheten vill stärka sitt samarbete med transportbranschen. 

Nu har DHL Freight ingått ett samarbete med Tullverket om att förebygga smuggling. Överenskommelsen handlar bland annat om bidraga med kompetens och information där personal på 25 terminaler ska utbildas.

– För DHL Freight Sverige är det självklart att bidra till att det svenska samhället ska kunna förebygga organiserad brottslighet. Om vi kan vara del av en lösning vill vi naturligtvis samverka med Tullverket och erbjuda vår kompetens och våra erfarenheter för att bidra till ett tryggare samhälle, säger Robert Zander, vd DHL Freight Sverige, i en kommentar.

Tullverket: ”Transportföretag utnyttjas av kriminella gäng”

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125