23948sdkhjf

DHL ska minska Michelins klimatavtryck

Michelin tar hjälp av DHL för att minska sina koldioxidutsläpp. Genom att skicka partileveranser med DHL:s GoGreen-lösning så sänks utsläppen med 109 000 kg per år. 

2050 ska Michelin, företaget och däcken, vara 100 procent hållbara

Som ett led i detta har de skrivit kontrakt med DHL om klimatsäkra partileveranser av däck i Sverige från Michelins centrallager i Kungälv.

Däcken kommer från 1 januari fraktas med fordon som tankas med biogas eller HVO100, förnybar diesel.

– Vi är mycket glada för avtalet som ger oss möjlighet att på detta sätt sänka vårt CO2-avtryck vid transporter av däck i Sverige. Vi blir också ett pilotfall inom koncernen med fossilfria transporter. Det är vår förhoppning att våra kunder uppskattar initiativet och att vi också kan inspirera fler att följa efter, säger Marika Hoflund, vd Michelin Nordic AB, i ett pressmeddelande.

Totalt ska CO2-utsläppen minska med 109 000 kg årligen tack vare detta.

– Det är glädjande att vårt samarbete utvecklas i denna riktning och att Michelin nu tar steget mot fossilfria transporter med oss. Det här är ett viktigt bidrag i omställningen av transportsektorn för att möta klimatutmaningarna och jag är mycket stolt över Michelins beslut, säger Ylva Öhrnell, hållbarhetschef på DHL Freight i Sverige i pressmeddelandet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11