23948sdkhjf

De tar sig an återuppbyggnaden efter E6-raset

Peab har tilldelats ansvaret av Trafikverket att restaurera den skredskadade delen av E6 mellan Göteborg och Oslo, en avgörande trafikled för Sverige och Norge.

Det är nu officiellt att Peab, på uppdrag av Trafikverket, ska återställa den delen av E6 som drabbades av ett jordskred natten till den 23 september. Händelsen, som ägde rum strax norr om Stenungsundsmotet, ledde till en omfattande förstörelse av denna kritiska europaväg som binder samman Göteborg och Oslo.

Läs också: Supersnabb upphandling efter E6-raset

Återställandet av vägen är högprioriterat enligt Peab, men det finns också andra arbetsuppgifter inom skredområdet som kan behöva adresseras. Innan arbetet faktiskt kan inledas på platsen är det nödvändigt att säkerställa totalstabiliteten i hela området för att skapa en säker arbetsmiljö för alla involverade.

Ioannis Strantzalis, biträdande produktchef på Peab Anläggning, uttrycker en stark medvetenhet om projektets samhällskritiska natur.

Detta är ett samhällskritiskt uppdrag och vi känner oss hedrade att vi får förtroendet att bygga upp E6 igen. Projektet är högprioriterat och vi arbetar hårt för att tillsammans med Trafikverket och berörda aktörer återställa vägen och kunna öppna upp för trafik igen så snart det är möjligt.

Projektet är definierat som en utförandeentreprenad med omgående byggstart, även om exakta tidpunkten för färdigställandet och kostnaden för projektet ännu inte är fastslagna. Därför ingår inte projektet i Peabs orderingång för närvarande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079