23948sdkhjf

Danska Nestlé flyttar all logistik till Sverige

Verksamheterna kommer att inhysas i gemensam terminal i Helsingborg. Och  kommer att vara Nordens mest miljövänliga och högst automatiserade dagligvarulager.

Nestlé Danmark flyttar all sin logistik till över Öresund till Helsingborg där Nestlé Sverige har sitt huvudkontor. Den danska sidan av bolaget har skrivit avtal med 3PL-företaget Nowaste Logistics i Helsingborg, vilket innefattar hela kolonialverksamheten med kaffe, flingor, barnmat och godis med mera. Lager, lagerhantering och transport kommer att skötas från ett av Europas mest attraktiva logistiklägen, står det i ett pressmeddelande.

Verksamhet kommer att inhysas i en helt ny terminal som ska stå klar nästa sommar. Nowastes ambitionen är att bygga en anläggning som kommer att vara Nordens mest miljövänliga och högst automatiserade dagligvarulager.

Regine Kimmer Jörgensen, logistikchef Norden på Nestlé, kommenterar:

– Med Nestlés växande fokus på digitalisering och automatisering blir samarbetet med Nowaste Logistics ett mycket intressant steg för oss. Nowaste har lång erfarenhet av automation och deras sätt att arbeta med människor och framåtlutade lösningar inom hållbarhetsområdet rimmar väldigt väl med Nestlés värderingar och framtida behov.

Nestlé är ett mat- och dryckesföretag med över 2000 varumärken, bland annat Zoégas, Nescafé, After eight och Cheerios. Bolaget finns i 188 länder.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11