23948sdkhjf

Sågade trävaror viktigt segment för Göteborgs hamn

Göteborgs hamn stärker greppet om utleveransen av sågade trävaror.

Göteborgs hamn stärker sin roll som nyckellänk mellan svenska sågverk och internationella marknader med ett namnbyte, från tidigare Mimab Wood till Gothenburg Wood Terminal. 

Terminalytan på 15 000 kvadratmeter med 240 meter järnvägsspår har en kapacitet att stuffa 180-200 containrar per vecka. APM Terminal som ligger intill har direkttrafik till dryga 70 destinationer världen över. 

– Jag har jobbat med virkeshantering under nästan hela mitt yrkesliv. Jag har följt virket genom karriären kan man säga, vilket lett till att jag efter 20 år landat här på Gothenburg Wood Terminal. Jag är väldigt stolt över medarbetarna, jobbet vi utför och rollen vi spelar i svensk exportindustri, säger Adnan Feriz, terminalchef.

Exporten av skogsprodukter går som tåget i Sverige. Förra året exporterades 13,8 miljoner kubikmeter sågade trävaror – det är den näst högsta siffran någonsin och en ökning med nio procent jämfört med föregående år. 

Omlastningen av sågade trävaror är ett viktigt komplement till Göteborgs hamns befintliga skogsproduktshantering som också består av papper, kartong och pappersmassa.

Gothenburg Wood Terminal (tidigare Mimab Wood)

Terminalyta: 15 000 m2
Järnvägsanslutning: Ja, med 240 meter spår in på terminalen
Utrustning: Två loadplates, fyra truckar
Godstyper: Huvudfokus på virke, men även andra skogsprodukter, stål och specialgods
Kapacitet: Lastning av 180-200 containrar/vecka, plus ytterligare crossdockingvolymer

Göteborgs hamn

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109